Peruna

Parhaaseen perunasatoon päästään käyttämällä korkealaatuista siemenperunaa. Tämän jälkeen kasvinsuojelutoimenpiteet on tehtävä huolellisesti, jotta saavutetaan paras mahdollinen tulos.

Peittaus

Peittaus varmistaa tasaisen taimettumisen, jolloin mukuloiden kokojakauma on oikea, vihreiden mukuloiden määrä minimaalinen ja sato lopulta korkeampi. Moncut tehoaa hyvin perunaseittiin ja harmaahilseeseen, jolloin taimettuminen on tasaisempaa.

Rikkakasvien torjunta

Senkor WG 70 on yksi tärkeimmistä tuotteista rikkatorjunnassa perunalla.  Käytä Senkoria yksinään, jos rikkoja on vähän tai seoksena Fenixin tai Tituksen kanssa torjuttaessa vaikeammin torjuttavia rikkoja kuten mataraa ja ohdaketta/valvattia tai heinämäisiä rikkoja.

Perunaruton torjunta

Consento sopii rutontorjuntaohjelmien 2-3 ensimmäiseen ruiskutukseen annoksella 1,5-2,0 l/ha. Valmiste on systeeminen tehoten myös uuteen kasvuun. Consento on hyvä vaihtoehto yhä yleisemmän lehtipoltteen torjunnassa. 

Tuhohyönteisten torjunta

0,3-0,4 l/ha Biscaya OD 240 antaa 10-14 vrk:n suoja-ajan kirvoja vastaan eli vaikutusaika on todella pitkä. Valmistetta saa ruiskuttaa kolme kertaa kasvukauden aikana. Decis Mega EW 50 tehoaa myös kirvoihin.

Perunan kasvinsuojelu

 

*Moncut-valmisteen jakelijana toimii Berner.

Yhteystiedot

Klikkaa kuvasta yhteystietoihimme

Crop Compendium

Englanninkielistä tietoa viljelykasveista ja kasvinsuojelusta

Copyright © Bayer CropScience