Tietosuojalausunto

Verkkosivujen käytön yhteydessä kerättyjen henkilötietojen suojaaminen on tärkeä asia johon Bayer suhtautuu erittäin vakavasti. Seuraavassa kerrotaan, mitä tietoja säilytetään ja mitä hävitetään, ja miten tiedot turvataan.
 

Tämän verkkosivuston (jäljempänä "verkkosivusto") tarjoaa Bayer Oy (jäljempänä "Bayer" tai "me"). Lisätietoja verkkosivuston tarjoajasta löytyy sivulta julkaisuoikeus.

  1. Henkilötietojen käsittely

    Seuraavassa on tietoa siitä, miten henkilötietojasi käsitellään, kun käytät Bayerin verkkosivustoa. Ellei seuraavissa kappaleissa toisin mainita, henkilötietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on, että tällainen käsittely on tarpeen, jotta pyytämäsi verkkosivuston toiminnot ovat käytettävissä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(b)).

    Verkkosivuston käyttö

    Verkkosivuston avaaminen

    Kun avaat Bayerin verkkosivuston, tietokoneesi selain välittää eräitä tietoja yrityksen palvelimelle. Tämä tehdään teknisistä syistä ja on tarpeen pyytämiesi tietojen saamiseksi käyttöösi. Verkkosivuston avaamiseksi kerätään, tallennetaan lyhytaikaisesti ja käytetään seuraavia tietoja:

    • IP-osoite
    • käytön päivämäärä ja aika
    • aikaero Greenwich-aikaan (GMT)
    • pyynnön sisältö (tietty sivusto)
    • käytön status / HTTP:n statuskoodi
    • välitetty tietomäärä
    • pääsyä pyytävä verkkosivusto
    • selain / kieliasetukset / selaimen ohjelmiston käyttöjärjestelmän versio ja pinta

    Lisäksi Bayerin oikeutettujen etujen suojaamiseksi tällaiset tiedot tallennetaan määräajaksi, jotta henkilötietojen jäljitys voidaan käynnistää, mikäli ilmenee Bayerin palvelimen luvatonta käyttöä tai sen yrityksiä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(f)).

    1. Mitä evästeet ovat?
      Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä (cookies). Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat käyttäjän laitteen muistiin selaimen välityksellä. Ne tallentavat eräitä tietoja (esim. kieliasetukset tai sivustoasetukset), jotka selaimesi saattaa välittää uudelleen meille, kun seuraavan kerran vierailet sivuillamme (evästeen kestoajasta riippuen).
    2. Mitä evästeitä Bayer käyttää?
      Käytämme kahdentyyppisiä evästeitä: (1) toiminnallisia evästeitä, joita ilman sivustomme kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä, ja (2) evästeitä, joita käytetään mm. verkkosivuston analysointiin ja markkinointitarkoituksiin. Seuraavassa taulukossa on tarkempi kuvaus verkkosivustolla käytetyistä valinnaisista evästeistä:

      Name

      Purpose

      Lifespan

      AT Internet Analytics
       
      These Cookies enable us to analyse your use of this website by assigning a unique and randomly generated ID to your device that lets us recognize your device upon your next visit.
      Provider: AT Internet
      6 months
      Google Tag Manager
       
      These Cookies enable us to analyse your use of this website by assigning a unique and randomly generated ID to your device that lets us recognize your device upon your next visit.
      Provider: Google Inc.
      6 months
      23Video
       
      These Cookies enable us to analyse your use of this website by assigning a unique and randomly generated ID to your device that lets us recognize your device upon your next visit.
      Provider: 23Video
    3. Mikäli annat suostumuksesi
      Käytämme valinnaisia evästeitä vain, jos olemme etukäteen saaneet siihen suostumuksesi (tietosuoja-asetus art. 6(1)(a)). Kun käytät verkkosivustoamme ensimmäisen kerran, ilmaantuu banneri, jossa pyydetään suostumusta valinnaisten evästeiden käyttöön. Jos annat suostumuksesi, tietokoneellesi asetetaan eväste, joka estää bannerin ilmaantumisen niin kauan, kuin eväste on voimassa. Evästeen kestoajan päätyttyä tai jos poistat itse evästeen, banneri ilmaantuu uudelleen seuraavan verkkosivustollamme vierailusi yhteydessä ja suostumustasi pyydetään uudelleen.
    4. Miten evästeet estetään
      Verkkosivustoamme voi tietenkin käyttää ilman evästeiden asettamista. Voit halutessasi muuttaa evästeiden käyttöä tai kokonaan estää evästeet selaimesi asetusten avulla. Evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin rajoittaa sivustomme toimintoja tai vaikuttaa haitallisesti sivuston käyttäjäystävällisyyteen. Voit myös milloin tahansa estää valinnaisten evästeiden asettamisen muuttamalla yllä olevan taulukon evästeasetuksia.

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Verkkosivustollamme voit tilata uutiskirjeen, joka sisältää yrityksen uutisia sekä informaatiota ja tarjouksia Bayer Crop Sciencen tuotteista ja palveluista. Voimme myös lähettää sinulle kutsuja tapahtumiin ja markkinatutkimuksiin. Suostumukseesi perustuen keräämme ja käytämme antamaasi sähköpostiosoitetta uutiskirjeen lähettämiseen (tietosuoja-asetus art. 6(1)(a)).

    Jos haluat saada räätälöidyn uutiskirjeen, voit antaa meille vapaaehtoisesti myös lisätiedot, joita ei ole merkitty pakollisiksi (*) tilauslomakkeessa.

    Suostumukseesi perustuen myös analysoimme elektronisen viestinnän käyttöäsi, esim. oletko avannut uutiskirjeen, sekä vastauksesi markkinatutkimuksiin, jotta voisimme räätälöidä elektronisen viestinnän sisältöä kiinnostuksesi mukaiseksi. Analyysin tuloksia sekä edellisessä kappaleessa tarkoitettuja vapaaehtoisia lisätietoja voidaan myös käyttää tilastointia varten.

    Tietosi tallennetaan Bayer Crop Sciencen pohjoismaiseen CRM-järjestelmään, jonka jakavat Bayer A/S, Tanska; Bayer AS, Norja; Bayer AB, Ruotsi and Bayer Oy, Suomi.

    Välttääksemme henkilötietojesi väärinkäytön kirjaamme tilauksesi, tallennamme tilauksessa käyttämäsi IP osoitteen, tilausajan, lähettämämme viestit liittyen tilaamiseen, sekä tilauksesi sanamuodon.

    Voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi uutiskirjeemme tilaamiseen jatkossa. Siinä tapauksessa lopetamme uutiskirjeiden lähettämisen ja poistamme tietosi tietokannastamme. Uutiskirjeen voi peruuttaa käyttäen linkkiä, joka on kaikissa uutiskirjeissä, tai voit ottaa yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla (→ C.).

    Yhteydenottokaavakkeiden käyttö

    Meihin voi ottaa suoraan yhteyttä verkkosivuillamme olevien yhteydenottokaavakkeiden kautta. Voit antaa meille mm. seuraavat tiedot:

    • Nimi
    • Sähköpostiosoite
    • Viesti

    Yhteydenottokaavakkeiden kautta saatuja tietoja kerätään, käsitellään ja käytetään yksinomaan esittämäsi pyynnön käsittelemiseen.

    Tiedonsiirto teetettyä käsittelyä varten

    Käytämme jossain määrin tietojenkäsittelyyn siihen erikoistuneita palveluntarjoajia. Nämä palveluntarjoajat valitaan huolellisesti ja heitä valvotaan säännöllisesti. Tietojenkäsittelysopimusten mukaisesti henkilötietoja käsitellään ainoastaan Bayerin ohjeistuksen ja toimintaohjeiden mukaan.

  2. Tietoa oikeuksista

    Tietosuojalakien mukaan sinulla on seuraavat yleiset oikeudet:

    • Oikeus nähdä tallentamamme sinua koskevat henkilötiedot
    • Oikeus pyytää henkilötietojen korjausta, poistamista tai rajoitettua käsittelyä
    • Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuihin etuihimme tai yleiseen etuun tai joka koskee profilointia, paitsi jos Bayer voi todistaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
    • Oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen
    • Oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaisille
    • Voit milloin tahansa peruuttaa henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja käyttöä koskevan suostumuksesi, tämän kuitenkaan vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen. Lisätietoa asiasta on edellä olevissa kappaleissa, jotka kuvaavat suostumukseen perustuvaa tiedonkäsittelyä.

    Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, osoita pyyntösi alla mainittuun osoitteeseen. (→ C.).

  3. Yhteystiedot

    Jos sinulla on kysymyksiä liittyen tietosuojaan, käytä yhteydenottokaavaketta tai ota yhteyttä yrityksemme tietosuojavastaavaan alla mainitulla osoitteella:

    Tietosuojavastaava
    Bayer Oy
    PL 415, 20101 Turku

  4. Tietosuojalausunnon päivittäminen

    Voimme aika ajoin päivittää tietosuojalausuntoamme. Tietosuojalausunnon päivitykset julkaistaan verkkosivustolla. Kaikki muutokset astuvat voimaan verkkosivuston julkaisemisen yhteydessä. Suosittelemme siksi säännöllistä vierailua verkkosivuillamme, jotta voit saada tiedon mahdollisista päivityksistä.

Päivitetty viimeksi: 25.05.2018

Copyright © Bayer AG