Tietosuojalausunto

 

Tämän verkkosivuston (jäljempänä "verkkosivusto") tarjoaa Bayer Oy (jäljempänä "Bayer" tai "me"). Lisätietoja verkkosivuston tarjoajasta löytyy sivulta julkaisuoikeus.

A. Henkilötietojen käsittely

Seuraavassa on tietoa siitä, miten henkilötietojasi käsitellään, kun käytät Bayerin verkkosivustoa. Ellei seuraavissa kappaleissa toisin mainita, henkilötietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on, että tällainen käsittely on tarpeen, jotta pyytämäsi verkkosivuston toiminnot ovat käytettävissä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(b)).

I. Verkkosivuston käyttö

1. Verkkosivuston avaaminen

Kun avaat Bayerin verkkosivuston, tietokoneesi selain välittää eräitä tietoja yrityksen palvelimelle. Tämä tehdään teknisistä syistä ja on tarpeen pyytämiesi tietojen saamiseksi käyttöösi. Verkkosivuston avaamiseksi kerätään, tallennetaan lyhytaikaisesti ja käytetään seuraavia tietoja:

  • IP-osoite
  • käytön päivämäärä ja aika
  • aikaero Greenwich-aikaan (GMT)
  • pyynnön sisältö (tietty sivusto)
  • käytön status / HTTP:n statuskoodi
  • välitetty tietomäärä
  • pääsyä pyytävä verkkosivusto
  • selain / kieliasetukset / selaimen ohjelmiston käyttöjärjestelmän versio ja pinta

Lisäksi Bayerin oikeutettujen etujen suojaamiseksi tällaiset tiedot tallennetaan määräajaksi, jotta henkilötietojen jäljitys voidaan käynnistää, mikäli ilmenee Bayerin palvelimen luvatonta käyttöä tai sen yrityksiä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(f)).

2. Evästeiden käyttö

  1. Mitä evästeet ovat?
    Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä (cookies). Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat käyttäjän laitteen muistiin selaimen välityksellä. Ne tallentavat eräitä tietoja (esim. kieliasetukset tai sivustoasetukset), jotka selaimesi saattaa välittää uudelleen meille, kun seuraavan kerran vierailet sivuillamme (evästeen kestoajasta riippuen).
  2. Mitä evästeitä Bayer käyttää?
    Käytämme kahdentyyppisiä evästeitä: (1) toiminnallisia evästeitä, joita ilman sivustomme kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä, ja (2) valinnaisia evästeitä, joita käytetään mm. verkkosivuston analysointiin ja markkinointitarkoituksiin. Seuraavassa taulukossa on tarkempi kuvaus verkkosivustolla käytetyistä valinnaisista evästeistä:

    Tarkoitus ja sisältö

    Kestoaika

    Suostumus

    Google Tag Manager:

    Verkkosivuston käytön analysointi Google Analytics

    Nämä evästeet määrittävät satunnaisesti tuotetun tunnisteen laitteellesi, mikä mahdollistaa laitteesi tunnistamisen, kun seuraavan kerran vierailet sivuillamme. Lisätietoja verkkosivuston analysoinnista on asiaa koskevassa kohdassa alla.

    Käyttäytymiseen perustuva verkkomainonta Google Marketing Platform
    Nämä evästeet määrittävät satunnaisen tunnisteen laitteellesi, mikä mahdollistaa meidän ja kumppaniemme tunnistaa laitteesi, kun seuraavan kerran vierailet sivuillamme. Lisätietoja käyttäytymiseen perustuvasta mainonnasta on sitä koskevassa kohdassa alla.
     6 kk
  3. Mikäli annat suostumuksesi
    Käytämme valinnaisia evästeitä vain, jos olemme etukäteen saaneet siihen suostumuksesi (tietosuoja-asetus art. 6(1)(a)). Kun käytät verkkosivustoamme ensimmäisen kerran, ilmaantuu banneri, jossa pyydetään suostumusta valinnaisten evästeiden käyttöön.  Jos annat suostumuksesi, tietokoneellesi asetetaan eväste, joka estää bannerin ilmaantumisen niin kauan, kuin eväste on voimassa. Evästeen kestoajan päätyttyä tai jos poistat itse evästeen, banneri ilmaantuu uudelleen seuraavan verkkosivustollamme vierailusi yhteydessä ja suostumustasi pyydetään uudelleen.
  4. Miten evästeet estetään
    Verkkosivustoamme voi tietenkin käyttää ilman evästeiden asettamista. Voit halutessasi muuttaa evästeiden käyttöä tai kokonaan estää evästeet selaimesi asetusten avulla. Evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin rajoittaa sivustomme toimintoja tai vaikuttaa haitallisesti sivuston käyttäjäystävällisyyteen. Voit myös milloin tahansa estää valinnaisten evästeiden asettamisen muuttamalla yllä olevan taulukon evästeasetuksia

3. Verkkosivuston käytön analysointi

Verkkosivustomme käyttää Google Analytics -verkkoanalyysipalvelua, jonka tarjoaa Google Inc., osoite 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (”Google”).

Google analysoi verkkosivuston käyttöä puolestamme. Tätä tarkoitusta varten käytämme evästeitä, jotka on kuvattu tarkemmin yllä olevassa taulukossa. Googlen keräämät tiedot käyttäytymisestäsi verkkosivuillamme (esim. viitannut URL, millä verkkosivustoillamme vierailet, käyttämäsi selaintyyppi, kieliasetukset, käyttöjärjestelmäsi sekä näyttösi resoluutio) välitetään Yhdysvaltoihin Googlen palvelimille, missä tietoja säilytetään ja analysoidaan. Tulokset toimitetaan meille anonymisoidussa muodossa.  Käyttötietoja ei yhdistetä kokonaiseen IP-osoitteeseesi tämän prosessin aikana. Verkkosivustollamme on aktivoituna Googlen tarjoama IP-osoitteen anonymisoiva toiminto, joka poistaa IP-osoitteen 8 viimeistä bittiä (tyyppi IPv4) tai viimeiset 80 bittiä (tyyppi IPv6). Lisäksi Google on sertifioitu EU-US-tietosuojasopimuksessa (EU-US Privacy Shield), mikä varmistaa sen, että Google pitää yllä riittävää tietosuojatasoa tietoja käsiteltäessä Yhdysvalloissa.

Voit peruuttaa suostumuksesi verkkokäytön analysointiin milloin vain joko lataamalla ja asentamalla Googlen tarjoaman ns. Google Browser Plugin tai hallinnoimalla suostumuksiasi yllä olevassa taulukossa, jolloin kieltäytymisen muistava eväste asennetaan koneellesi. Molemmat vaihtoehdot estävät verkkokäytön analysoinnin vain mikäli käytät selainta, jolle eväste asennettiin ja jollet poista kieltoevästettä.

Lisätietoa Google Analyticsista saat seuraavista dokumenteista: Google Analytics Terms of Use (Google Analytics käyttöehdot), Privacy and Data Protection Guidelines of Google Analytics (Google Analytics  tietosuojakäytännöt) ja Google Privacy Policy (Google tietosuojaperiaatteet).

Käyttäytymiseen perustuva verkkomainonta
Verkkosivustomme käyttää kohdennettuun markkinointiin tarkoitettua Google Marketing Platform -palvelua, jonka tarjoaa Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (”Google”).

Google analysoi käyttäytymistäsi verkkosivuillamme. Tätä tarkoitusta varten käytämme evästeitä, jotka on kuvattu yksityiskohtaisesti yllä olevassa taulukossa. Googlen keräämät tiedot käyttäytymisestäsi verkkosivuillamme (esim. viitannut URL, millä verkkosivustoillamme vierailet, käyttämäsi selaintyyppi, kieliasetukset, käyttöjärjestelmäsi sekä näyttösi resoluutio) välitetään Yhdysvaltoihin Googlen palvelimille, missä tietoja säilytetään ja analysoidaan. Evästeiden avulla kerättyä tietoa käytetään kävijän mielenkiinnon kohteiden perusteella kohdennetun mainonnan tuottamiseen, kerätyn tiedon avulla voidaan estää samojen mainoksien toistuva ilmestyminen, arvioida markkinointikampanjoiden tehokkuutta ja analysoida yksittäisen mainoksen vaikutusta kuluttajan käyttäytymiseen. Jos vierailet toisella verkkosivustolla, joka kuuluu niin sanottuun Google Display Networkiin, sinulle saatetaan näyttää mielenkiinnon kohteitasi vastaavia kohdennettuja mainoksia verkkosivuillamme kerättyyn tietoon perustuen.

Voit peruuttaa suostumuksesi tällaiseen verkkokäytön analysointiin milloin vain joko lataamalla ja asentamalla Googlen tarjoaman ns. Google Browser Plugin tai hallinnoimalla suostumuksiasi yllä olevassa taulukossa. Molemmat vaihtoehdot estävät verkkokäytön analysoinnin vain mikäli käytät selainta, jolle eväste asennettiin ja jollet poista kieltoevästettä.

Lisätietoa Google Marketing Platform palvelusta löydät Googlen tietosuojaselosteesta Google Data Protection Guidelines for Advertising.

4. Yhteydenottokaavakkeiden käyttö

Meihin voi ottaa suoraan yhteyttä verkkosivuillamme olevien yhteydenottokaavakkeiden kautta. Voit antaa meille mm. seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Yhteystiedot (mukaan lukien sähköpostiosoite)
  • Viesti

Yhteydenottokaavakkeiden kautta saatuja tietoja kerätään, käsitellään ja käytetään yksinomaan esittämäsi pyynnön käsittelemiseen.

5. Uutiskirjeen tilaaminen ja rekisteröityminen asiakashallintajärjestelmään

Verkkosivustollamme voit tilata uutiskirjeen, joka sisältää yrityksen uutisia sekä informaatiota ja tarjouksia Bayer Crop Sciencen tuotteista ja palveluista. Voimme myös lähettää sinulle kutsuja tapahtumiin ja markkinatutkimuksiin. Suostumukseesi perustuen keräämme ja käytämme antamaasi sähköpostiosoitetta uutiskirjeen lähettämiseen (tietosuoja-asetus art. 6(1)(a)).

Jos haluat saada räätälöidyn uutiskirjeen, voit antaa meille vapaaehtoisesti myös lisätiedot, joita ei ole merkitty pakollisiksi (*) tilauslomakkeessa.

Suostumukseesi perustuen myös analysoimme elektronisen viestinnän käyttöäsi, esim. oletko avannut uutiskirjeen, sekä vastauksesi markkinatutkimuksiin, jotta voisimme räätälöidä elektronisen viestinnän sisältöä kiinnostuksesi mukaiseksi. Analyysin tuloksia sekä edellisessä kappaleessa tarkoitettuja vapaaehtoisia lisätietoja voidaan myös käyttää tilastointia varten.

Tietosi tallennetaan Bayer Crop Sciencen pohjoismaiseen asiakashallintajärjestelmään, jonka jakavat Bayer A/S, Tanska; Bayer AS, Norja; Bayer AB, Ruotsi and Bayer Oy, Suomi.

Välttääksemme henkilötietojesi väärinkäytön kirjaamme tilauksesi, tallennamme tilauksessa käyttämäsi IP osoitteen, tilausajan, lähettämämme viestit liittyen tilaamiseen, sekä tilauksesi sanamuodon.

Voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi uutiskirjeemme tilaamiseen jatkossa. Siinä tapauksessa lopetamme uutiskirjeiden lähettämisen ja poistamme tietosi tietokannastamme. Uutiskirjeen voi peruuttaa käyttäen linkkiä, joka on kaikissa uutiskirjeissä, tai voit ottaa yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla (→ C.).

6. Ulkopuoliset palvelut tai sisältö verkkosivuillamme

Verkkosivuillamme on kolmansien osapuolten palveluja ja/tai sisältöä. Kun kolmansien osapuolten palveluja käytetään tai kolmansien osapuolten sisältöä näytetään, viestintään liittyviä tietoja vaihdetaan sinun ja asianomaisen palveluntarjoajan kanssa teknisistä syistä.

Asianomainen palvelun tai sisällön tarjoaja voi käsitellä tietojasi myös muihin tarkoituksiin. Parhaan tietomme mukaan olemme konfiguroineet niiden tarjoajien palvelujen ja sisällön, joiden tiedetään käyttävän tietoja omiin tarkoituksiinsa tavalla, joka estää kaiken muun viestinnän paitsi palvelujen tai sisällön näyttämisen verkkosivuillamme, tai viestintä on mahdollista ainoastaan, jos olet aktiivisesti valinnut kyseisen palvelun käytön. Koska meidän ei kuitenkaan ole mahdollista valvoa kolmansien osapuolten keräämiä ja käsittelemiä tietoja, emme pysty antamaan sitovaa tietoa tällaisen tiedonkäsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta.

Lisätietoa tällaisen tiedonkäsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta voi saada tutustumalla Bayerin verkkosivuilla palveluja ja sisältöä tarjoavien ja tältä osin tietojesi suojaamisesta vastaavien tahojen tietosuojalausuntoihin: 

  • YouTube-videot

II. Tiedonsiirto teetettyä käsittelyä varten

Käytämme jossain määrin tietojenkäsittelyyn siihen erikoistuneita palveluntarjoajia. Nämä palveluntarjoajat valitaan huolellisesti ja heitä valvotaan säännöllisesti. Tietojenkäsittelysopimusten mukaisesti henkilötietoja käsitellään ainoastaan Bayerin ohjeistuksen ja toimintaohjeiden mukaan.

III. Tietojen käsittely EU:n tai ETA:n ulkopuolella

Tietojasi voidaan myös osaksi siirtää Euroopan Unionin (EU) ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisiin maihin ja käsitellä siellä, vaikka tällaisissa maissa tietosuojan taso saattaa olla alhaisempi kuin Euroopan maissa. Tällaisissa tapauksissa varmistetaan esimerkiksi erityissopimuksin (kopio saatavissa pyynnöstä), että tietojen suojaustaso on riittävä, tai pyydämme nimenomaisen suostumuksesi tällaiseen käsittelyyn.

B. Tietoa oikeuksista

Tietosuojalakien mukaan sinulla on seuraavat yleiset oikeudet:

  • Oikeus nähdä tallentamamme sinua koskevat henkilötiedot
  • Oikeus pyytää henkilötietojen korjausta, poistamista tai rajoitettua käsittelyä
  • Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuihin etuihimme tai yleiseen etuun tai joka koskee profilointia, paitsi jos Bayer voi todistaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • Oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen
  • Oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaisille
  • Voit milloin tahansa peruuttaa henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja käyttöä koskevan suostumuksesi, tämän kuitenkaan vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen. Lisätietoa asiasta on edellä olevissa kappaleissa, jotka kuvaavat suostumukseen perustuvaa tiedonkäsittelyä.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, osoita pyyntösi alla mainittuun osoitteeseen. (→ C.).

C. Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen tietosuojaan, käytä yhteydenottokaavaketta tai ota yhteyttä yrityksemme tietosuojavastaavaan alla mainitulla osoitteella:

Tietosuojavastaava
Bayer Oy
PL 415, 20101 Turku

D. Tietosuojalausunnon päivittäminen

Voimme aika ajoin päivittää tietosuojalausuntoamme. Tietosuojalausunnon päivitykset julkaistaan verkkosivustolla. Kaikki muutokset astuvat voimaan verkkosivuston julkaisemisen yhteydessä. Suosittelemme siksi säännöllistä vierailua verkkosivuillamme, jotta voit saada tiedon mahdollisista päivityksistä.

Copyright © Bayer AG