Siltra Xpro

Siltra Xpro on uudentyyppinen kasvitautien torjunta-aine kaikille viljoille. Siltra Xpron toinen tehoaine biksafeeni kuuluu SDHI-tehoaineryhmään, joka on Suomessa täysin uusi viljojen kasvitautien torjunnassa. Valmiste tuo lisää varmuutta korkean sadon tavoitteluun, koska sillä pidetään kurissa kaikki oleelliset kasvitaudit sekä estetään ennen aikainen ränsistyminen ja fysiologiset stressioireet.  

Uuden sukupolven formulaatioteknologian ansiosta valmiste on joustavampi käyttää kuin muut kasvitautiaineet. Se on kokonaan sateenkestävä tunnissa ja jo 15 minuutin kuluttua ruiskutuksesta yli 70 % valmisteesta on imeytynyt sateenkestävästi kasvustoon.  Valmiste levittyy kauttaaltaan lehtiin ja suoja kestää pitkään.

Siltra Xpro sisältää protiokonatsolia ja biksafeenia. Valmiste on uusi työkalu resistenssin hallintaan, koska se  ehkäisee tilatasolla vastustuskykyisten sienitautien syntyä.

Siltra Xprota voi käyttää yksinään, normaalissa tautipaineessa suositeltu käyttömäärä on 0,5 l/ha.

Käyttökohde

Torjuttava tauti

Käsittelyjen

lkm/ kasvukausi

Käyttömäärä/

käsittely

Vehnä

Härmä, ruskearuoste, keltaruoste, ruskolaikku, syysvehnänharmaalaikkutauti, vehnänlehtilaikkutauti (Drechslera tritici-repentis), tähkäfusarioosi 

2

0,25 – 0,75 l/ha

Ohra

Härmä, ohranruoste,   verkkolaikku, rengaslaikku, pantterilaikku (Ramularia)

2

0,25 – 0,75 l/ha

 

Kaura

Härmä, kauran lehtilaikku, tähkäfusarioosi

1

0,25 – 0,75 l/ha

 

Ruis

Härmä, ruskearuoste, rengaslaikku, tähkäfusarioosi

1

0,25 – 0,75 l/ha

 

Ruisvehnä

Härmä, ruskearuoste, keltaruoste, ruskolaikku,  rengaslaikku, syysvehnänharmaalaikkutauti, tähkäfusarioosi

1

0,25 – 0,75 l/ha

Viljakasvusto ruiskutetaan ensimmäisten taudinoireiden ilmestyttyä tai ennen sitä. Käyttöaika määritellään tautitilanteen mukaan, kauralla ja ohralla korrenkasvun alusta kukinnan alkuun (kasvuasteet BBCH 30 - 61), vehnällä, rukiilla ja ruisvehnällä korrenkasvun alusta kukintaan saakka (kasvuasteet BBCH 30-69).

 

Muuta tietoa:

Voidaan käyttää peräkkäisinä vuosina mutta ei pohjavesialueilla. Vesistöön on jätettävä 10 m suojaetäisyys. Koska pääosa vesistökuormituksesta johtuu pintavalunnasta, suojaetäisyyttä ei voida kaventaa tuulikulkeumaa vähentäviä suuttimia käyttämällä.

 

Sekoitettavuus:

Valmiste voidaan sekoittaa useimpien rikkakasvien torjunta-aineiden sekä kasvitauti- ja tuholaisaineiden sekä kasvunsääteiden kanssa. Myös korkealuokkainen mangaanisulfaatti voidaan sekoittaa valmisteen kanssa.

 

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

 

Kysy meiltä

Bayer Crop Science consultants Finland

Klikkaa kuvasta yhteystietoihimme!

Copyright © Bayer AG
Copyright © Bayer AG