Proline Xpert

Proline Xpert on vahva ja tehokas triatsoliseos tautien torjuntaan kaikilla viljoilla. Proline Xpert torjuu tehokkaasti kaikki yleisimmät lehtilaikkutaudit vehnällä, ohralla , kauralla ja rukiilla. Lisäksi se tehoaa hyvin eri ruostetauteihin ja punahomeeseen.

 

Käyttö ohralla: Proline Xpertiä voidaan käyttää joko T1-vaiheessa jaetussa tautitorjunnassa 0,25-0,5 l/ha ja varsinaisessa tautitorjunnassa lippulehtivaiheessa esimerkiksi Acanto-valmisteen kanssa 0,25 l/ha tai yksistään 0,5-0,6 l/ha.

Käyttö vehnällä: Suositeltu käyttömäärä on 0,4-0,5 l/ha esimerkiksi strobiluriinivalmisteen kanssa tai 0,6-0,75 l/ha yksistään tähkän tultua esille.

Käyttö kauralla: Käytetään lippulehden tullessa esille 0,25-0,75 l/ha riippuen tautipaineesta ja vallitsevista olosuhteista. Sopii kauralle yksin käytettäväksi tai seoksena muun tuotteen kanssa.

Käyttö rukiilla: Käytetään yksistään 0,6-0,75 l/ha tai yhdessä muun aineen kanssa 0,4-0,5 l/ha lippulehden tullessa esille tai viimeistään tähkän tultua esille.                                                                                                  

Punahomeruiskutus, jolla pyritään vähentämään punahomeiden tuottamien toksiinien määrää, tehdään viljan kukinnan aikana. Tällöin käytetään suurempaa annoskokoa 0,5-0,75 l/ha.

 

Muuta tietoa:

Voidaan käyttää peräkkäisinä vuosina sekä pohjavesialueilla. Vesistöön on jätettävä 10 m suojaetäisyys. Koska pääosa vesistökuormituksesta johtuu pintavalunnasta, suojaetäisyyttä ei voida kaventaa tuulikulkeumaa vähentäviä suuttimia käyttämällä.

 

 

Sekoitukset:

Proline Xpert-valmistetta voidaan ruiskuttaa seoksena rikkakasvivalmisteiden ( huom! ei Ally Class), kasvunsääteiden, muiden tautiaineiden, tuhohyönteisten torjuntaan käytettävien aineiden sekä hivenravinteiden (esim. Yara Vita Thiotrac 300) kanssa 


Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.