Hussar Plus OD

Rikkakasvien torjuntaan ohra-, vehnä- ja ruisviljelyksiltä.

Valmiste vaikuttaa lehtien kautta. Valmisteella on erinomainen tai hyvä teho mataraan, saunakukkaan ja useimpiin kevätitoisiin rikkakasveihin (mm. pihatähtimö, pillike, jauhosavikka, ristikukkaiset rikkakasvit) sekä kylänurmikkaan että luohoon. Myös valvattiin saadaan hyvä teho käytettäessä suurimpia annoksia. Orvokkia ja emäkkiä torjuttaessa suositellaan käytettäväksi suurinta käyttömäärää. Käsittelyn jälkeen rikkakasvien kasvu pysähtyy heti ja näkyvät oireet ilmaantuvat n. 2 viikon kuluttua käsittelystä. Rikkakasvit ovat täysin kuolleita 4-6 viikon kuluttua käsittelystä.

Käyttömäärä on kevätviljoilla 75-100 ml/ha ja syysviljoilla 100-200 ml/ha. Vesimäärä on 150-200 l/ha. Kiinnikettä käytetään 1 dl/200 l vettä. Jos kylänurmikkaa ja/tai valvattia on paljon, käytä annosta 150 ml/ha kevätvehnällä ja -rukiilla, 100 ml/ha ohralla ja 150-200 ml/ha syysvehnällä ja -rukiilla.

Käyttöajankohta: Syysviljat ruiskutetaan aikaisin keväällä kasvun alkaessa. Kevätviljat ruiskutetaan viljojen ollessa 2-3 -lehtiasteella viimeistään korrenkasvun alkaessa. Paras teho kylänurmikkaan saadaan viimeistään viljan pensomisen alussa kylänurmikan ollessa 1-4 - lehtivaiheessa.

Ruiskutusta ei suositella alle 5 °C lämpötiloissa. Sateenkesto 2 h, jos sade ei ole voimakasta.

Ei saa käyttää kauralla, suojaviljassa eikä nurmilla. Ei saa käyttää pohjavesialueilla.

Muuta tietoa: Ei saa käyttää 5 metriä lähempänä vesistöjä. Kuivan kesän jälkeen syysrapsin kylvöä ei suositella, jos Hussar Plus käsittely on tehty aikaisemmin keväällä tai kesällä.

Sekoitettavuus:

Hormoniherbisidit (MCPA) ja korrensääteet kevät- ja syysvehnällä sekä rukiilla, kasvitautiaineet, "nestemäinen typpi (esiseos veden kanssa oltava), Decis Mega, hivenlannoitteet (esim. Yara Vita Mantrac Pro), Mangaanisulfaatti, tuhohyönteisten torjunta-aineet.

Vioittumisriski kevätviljoilla, erityisesti ohralla.

Puma Extran ja Hussar Plussan tankkiseosta ei suositella.

MCPA:ta, Trio-valmisteita tai korrensääteitä ei saa käyttää seoksena Hussar Plussan kanssa ohralla.

 

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kysy meiltä

Klikkaa kuvasta yhteystietoihimme!