Serenade ASO

Uusi biologinen tautien torjunta-aine mansikalle avomaalla ja tunnelissa, porkkanalle ja salaatille avomaalla sekä tomaatille, munakoisolle ja paprikalle kasvihuonetuotannossa.

 

Serenade sopii tavanomaiseen ja luomutuotantoon sienitautien, erityisesti härmän ja harmaahomeen,  torjuntaan. Serenade on bakteerivalmiste, joka sisältää eri tavoin toimivia ainesosia, jotka hajottavat sienien soluseiniä tai estävät sienen itämisen. Serenade sopii erityisen hyvin IPM-tuotantoon, koska tuotteella ei ole varoaikaa, se on turvallinen käyttää ja se ei vahingoita hyötyeliöitä.

Yleiset käyttöohjeet: Serenade ruiskutetaan kasvustoon. Sen käyttömäärä on 4-8 l/ha. Serenade on kosketusvaikutteinen valmiste, eli se on saatava levitettyä mahdollisimman laajasti kasvustoon. Tämän vuoksi ruiskutusnesteeseen kannattaa lisätä Silwet Gold- tai Bluesil-kiinnitettä tehon parantamiseksi.

Serenadella ei ole varoaikaa.

 

Käyttö avomaamansikalla:

 Serenadea käytetään mansikan harmaahomeen ja härmän torjuntaohjelmissa osana monipuolista ohjelmaa. Serenade sopii ruiskutusohjelman loppupäähän lähelle poimintaa tai poimintojen väliin jos tarve ylläpitävälle torjunnalle. Tuotetta  voidaan käyttää myös tankkiseoksessa esim. Teldorin kanssa, jos halutaan harmaahomeen lisäksi tehoa härmään. 

Käyttö tunnelimansikalla:

 Serenadea käytetään joko yksin 5-7 päivän välein 4-6 l/ha annoksella tai esim. rikkilannoitteen kanssa ohjelmassa niin, että Serenadea käytetään 5 -6 ruiskutusta ja rikkilannosta loput tarvittava määrä härmäsuojan ylläpitoon.

Käyttömäärä on 4-8 l/ha,maksimissaan kuusi ruiskutusta.

Käyttö porkkanalla:

Käytetään ennaltaehkäisevästi härmän ja porkkanapoltteen aiheuttamien lehtilaikkujen torjuntaan. Serenadea voidaan käyttää tarvittaessa kuusi kertaa kasvukaudessa naatin kehittyessä. Annostus 4-8 l/ha, vesimäärä 300-500 l/ha. Parhaiten toimii tautien torjuntaohjelman viimeisenä 1-2 ruiskutteena.

 

Käyttö salaatilla:

Ennakoiva käsittely harmaahomeeseen ja pahkahomeeseen. Käsittely on sallittu enintään 6 kertaa kasvukaudessa käsittelyohjelmassa yhdessä muiden tarkoitukseen soveltuvien valmisteiden kanssa. Tuote on hyväksytty käytettäväksi kasvin kehitysasteilla BBCH 13-49.

Käyttömäärä on 4-8 l/ha 250-500 ltr vettä.

 

Tomaatti, paprika ja munakoiso:

Käyttö kasvihuoneissa ennalta ehkäisevästi harmaahomeeseen ja härmään tomaatilla, paprikalla ja munakoisolla kasvuasteilla 21-89 (BBCH 21-89).

Käyttömäärä on 4-8 l/ha 500-1000 litraan vettä.

 

Muuta tietoa:

Voidaan käyttää pohjavesialueilla ja peräkkäisinä vuosina.

 

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.