Puma Extra

Hukkakauran ja luohon torjuntaan ohra-, vehnä-, ruis- ja ruisvehnäviljelyksiltä. 

Aine vaikuttaa pelkästään lehtien kautta. Noin viikon kuluttua ruiskutuksesta kasvin lehdet alkavat muuttua violetin ruskeiksi. Kahden viikon kuluttua hukkakaura on kuollut.

Käyttömäärät:

Oikea käyttömäärä on 1,0-1,2 l/ha kevätviljoilla ja 0,8-1,2 l/ha syysviljoilla. Puma sopii ohralle, vehnälle, rukiille ja ruisvehnälle. Käytä suurinta annostasoa myöhään ruiskutettaessa. Vesimäärä 200-400 l/ha. Suurinta määrää käytetään kun kasvusto on korkeaa ja tiheää. Valmiste on sateenkestävä n. 1 tunnissa. 1-2 dl/ha kiinnite on aina lisättävä kuivalla/kylmällä ilmalla sekä tankkiseoksissa.

Ruiskutusajankohta:

Oikea ruiskutusajankohta on viljan pensomisen alusta korrenkasvun alkuun 1-solmuasteelle. Korrenkasvun jälkeen tehty ruiskutus voi vaalentaa kasvustoa, joten tätä on vältettävä.

Suositeltu ruiskutusväli on n. 7-10 vrk. käytettäessä esim. fenoksihappoja.

Huomioi ruiskutettaessa:

Ruiskutettaessa ajonopeus 6-7 km/h. Sateenkesto 1 h. Seoksissa ≥3 ainetta on riski.
Vesimäärä 200-400 l/ha. Tehoaa myös luohoon. Viljan 1-solmuvaiheen jälkeisiä ruiskutuksia tulee välttää. Vältä ruiskutusta auringonpaisteella.

Torjuttaessa samalta lohkolta normaalien leveälehtisten rikkojen lisäksi ohdaketta, valvattia ja hukkakauraa, voidaan Puma Extra ruiskuttaa ensimmäiseksi pensomisen puolivälissä-loppuvaiheessa. Tämän jälkeen ruiskutetaan 5-7 päivän kuluttua ohdakkeeseen ja valvattiin tehoavalla aineella tai aineyhdistelmällä (esimerkiksi Sekator 75-100 ml/ha +MCPA 1 l/ha) korrenkasvun alussa. Puma Extra voidaan ruiskuttaa ensimmäisenä myös silloin kun hukkakauran ja leveälehtisten rikkojen torjunta uhkaa siirtyä normaalia myöhemmäksi.

Ei suositella käytettäväksi suojaviljoille. Etenkin timotei, koiranheinä ja nurmikat ovat herkkiä. Sen sijaan apila, nurmi- ja punanata sekä italian- ja englanninraiheinä kestävät normaalisti paremmin.

Pumalla voit ruiskuttaa pohjavesialueilla. Suojaetäisyys vesistöön 3 m.

 

Sekoitukset

Seuraavat valmisteet voidaan sekoittaa Puma Extra valmisteen kanssa:

kasvitautiaineet (esim. Prosaro, Delaro ja Proline), CCC-korrensääteet, Tooler,  Ratio, Express, Decis, Kestac, Mavrik, SumiAlpha ja Karate. Puma Extran kanssa suositellaan sekoitettavaksi max. yhtä valmistetta ± kiinnite.

Valmisteet, joiden käyttö tankkiseoksessa voi johtaa Puma Extran tehon alentumiseen ja/tai vioituksiin, ovat: Ally, Ally Class, Broadway, Cantor, Starane XL, Primus, Sekator OD, Attribut C, Ariane S, MCPA, Trio-valmisteet ja Tomahawk. 

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.