DFF

DFF eli diflufenikaani on maavaikutteinen rikkakasvien torjunta-aine syys- ja kevätviljalle. Valmiste tehoaa kosteassa maassa usean viikon ajan estäen rikkakasvien itämisen. DFF ruiskutetaan ajoissa kun rikkakasvit ovat pieniä tai niitä on vielä itämässä. Kevätviljalla DFF ruiskutetaan muun laajatehoisen valmisteen kanssa, jotta saadaan riittävän laaja teho eri rikkakasveihin. Syksyllä DFF voidaan käyttää yksin, koska syksyn olosuhteissa DFF on tehonnut riittävän hyvin saunakukkaan, orvokkiin ja useisiin muihin syysitoisiin rikkakasveihin.

 Miten DFF kulkeutuu kasviin?

  • Diflufenikaani on lehti- ja maavaikutteinen valmiste. Aine muodostaa ohuen kerroksen maahan ja sade ennen ruiskutusta parantaa tehoa erityisesti kevät käytössä. Maavaikutus voi kestää useita viikkoja ja syksyn olosuhteissa kuukausia.

Miten teho näkyy:

  • Nopeimmillaan 2-5 päivässä rikkojen vaalentumisena ja kellastumisena.

Toimintatapa:

  • DFF estää fytoeeni dehydrogenaasientsyymin toiminnan karotenoidi biosynteesin reitillä (HRAC F1) – uusi toimintatapa, jota ei muilla markkinoilla olevilla herbisideillä ole.

 Sisältö: 500 g diflufenikaani

Ajoitus:                                                         

Kevätviljat         0,1 l/ha               BBCH 11 – 28

Syysviljat kevät 0,12 l/ha              BBCH 20 – 28

Syysviljat syksyllä  0,1 l/ha            BBCH 10 – 15

Ei pohjavesirajoitusta, 1 L purkki.

Kasvinviljelyrajoitukset

Syksyllä käsitelty, talven aikana tuhoutunut kasvusto voidaan suorakylvää ohralla tai vehnällä. Kauran, herneen ja maissin kylvö vaatii äestystä. Kevätöljykasvit ja apila vaativat pellon kyntämistä.

Syysöljykasveja kylvettäessä seuraavaksi kasviksi, on pellon oltava huolellisesti kynnetty.

Valmisteella käsitellyn kasvuston korjuun jälkeen voidaan kylvää normaalin viljelykierron mukaisia kasveja.

 Tehotaulukko

 

xxx = erittäin hyvä teho, >90%

xx = hyvä teho, 70-90%

Taulukossa näkyvät torjuntatehot on saavutettu kokeissa tavallisilla, multavuudeltaan 2-4 % kivennäismailla. Sääolosuhteet ovat olleet normaalit. Kasvustot ovat saavuttaneet normaalikorkeuden ja -tiheyden. Sopivaa seoskumppania on käytettävä rikkakasveilla, joilla valmisteen teho on heikko ja rikkakasveilla, joita ei mainita taulukossa.

 

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.


 


Kysy meiltä

Klikkaa kuvasta yhteystietoihimme!