Movento SC

Movento on hyväksytty käyttöohjeessa mainittujen hyönteisten torjuntaan omenalta, päärynältä, luumulta, kirsikalta, valko-, puna-, savojin-, kukka-, parsa-, kyssä-, ruusu-, kiinan- ja lehtikaalilta sekä koristekasveilta avomaalla, salaatilta avomaalla ja kasvihuoneessa, hedelmä- ja marjakasveilta, koristepuilta ja -pensailta, perennoilta ja leikkovihreiltä taimitarhoilla.

Vaikutustapa: Valmiste vaikuttaa ensisijaisesti hyönteisten ravinnonoton kautta. Käsittely olisi ajoitettava hyönteiskantojen kehitysvaiheen mukaan. Vaikutustapansa ansiosta valmiste tehoaa myös hyönteisiin, jotka ovat vaikeasti kosketusvaikutteisilla valmisteilla tavoitettavissa (esim.salaattikirva). Tehoaineen kulkeutuminen kasvissa on hidasta kestäen joitain päiviä, jonka takia torjunta tulisi tehdä pian tuhohyönteisten ilmaannuttua kasvustoon.

 Movento 100 SC estää lipidien biosynteesin (rasva-aineenvaihdunnan), jonka takia hyönteinen kuolee epätäydellisen kehittymisen seurauksena. Valmiste vaikuttaa parhaiten hyönteisten nuoriin kehitysasteisiin. Valmiste heikentää myös lisääntymistä, jonka seurauksena yksilömäärä merkittävästi pienenee.

Valmiste on systeeminen liikkuen kahteen suuntaan sekä kasvin nila- että puuosassa. Tehoaine kulkeutuu kaikkiin kasvin solukoihin, minkä ansiosta valmiste antaa suojaa myös vanhemmissa kasvinosissa eikä pelkästään kasvupisteiden lähellä. Riittävä suoja kasvin vanhemmissa lehdissä saavutetaan vain, jos sen nestevirtaus on riittävä.

 Varoaika: omena ja päärynä 21 vrk, luumu ja kirsikka 14 vrk, kaalit 3 vrk, salaatilla 7 vrk.

 Ei saa käyttää samassa tankkiseoksessa muiden kasvinsuojeluaineiden kanssa.

Kasvi

Tuho-
hyönteinen
Käsittelyajankohta Käyttöannos/ha Käyttökerrat/ kasvukausi ja varoaika
Omena Omenakirva, ratamokirva, kilpikirva, pikkukilpikkä (vaeltavat), äkämäsääski (Dasineura mali) Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa. Käsittely voidaan tehdä kukinnan lopusta kypsymisen alkamiseen/ punertumisen (BBCH 69–81). 0,75 l / puun korkeusmetri,
max 1,75 l/ha,
vettä 300–1 000 l/ha
Enintään 2 käsittelyä. Toinen väh. 21 vrk ensimmäisestä
Varoaika 21 vrk.
Päärynä Pikkupäärynä-kemppi, lehti-, ratamo- ja kilpikirvat, pikkukilpikkä (vaeltavat), äkämäsääski (Dasineura pyri) Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa (BBCH 69–81). Käsittely voidaan tehdä kukinnan lopusta kypsymisen alkamiseen/ punertumiseen.
Pikkupäärynäkempin toista sukupolvea torjuttaessa paras teho saavutetaan keltaisten munien kuoriutuessa (BBCH 71-73).
0,75 l / puun korkeusmetri,
max 2,25 l/ha,
vettä 300–1 000 l/ha
Enintään 2 käsittelyä, toinen väh. 21 vrk ensimmäisestä.
Varoaika 21 vrk.
Luumu ja kirsikka Lehtikirvat Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa. Käsittely voidaan tehdä kukinnan lopusta, kun kaikki terälehdet ovat pudonneet aina siihen saakka, kunnes hedelmä alkaa saada lopullisen värinsä (BBCH 69 -81). 0,375 l / puun korkeusmetri,
max 1,125 l/ha,
vettä max 1 500 l/ ha.
Enintään 2 käsittelyä, toinen väh. 21 vrk ensimmäisestä.
Varoaika 14 vrk.
Valkokaali punakaali, savojinkaali,  kukkkaali parsakaali kyssäkaali ruusukaali kiinankaali, lehtikaali Kaalikirva, muut lehtikirvat ja   jauhiaiset Tuholaisten esiintyessä. Käsittely voidaan tehdä, kun kaalissa on 3 kasvulehteä aina täyteen kokoonsa saakka (BBCH 13 - 49). 0,75 l/ha / 500 l vettä Enintään 2 käsittelyä.
Varoaika 3 vrk.
Salaatti avomaalla Salaatinjuurikirva Kun kirvat lentävät tai kirvoja on kasvustossa. 0,75 l/ha / 500 l vettä Enintään 2 käsittelyä, toinen väh. 14 vrk ensimmäisestä.
Salaatti avomaalla ja kasvihuoneessa Salaattikirva Tuholaisten esiintyessä. Käsittely voidaan tehdä, kun salaatissa on 3 kasvulehteä aina täyteen kokoonsa saakka (BBCH 13 – 49). 0,45 l/ha / 500 l vettä Varoaika 7 vrk.
Koristekasvit avomaalla, Hedelmä- ja marjakasvit, koristepuut, koristepensaat, perennat, leikkokukat ja leikkovihreät taimitarhoilla Kirvat ja jauhiaiset Tuholaisten esiintyessä. 0,75 l/ha / 500 -1 000 l vettä. Enintään 2 käsittelyä, toinen väh. 14 vrk ensimmäisestä.

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kysy meiltä

Klikkaa kuvasta yhteystietoihimme!