Mateno Duo

Mateno Duo on maavaikutteinen rikkakasvien torjunta-aine syysviljalle. Valmiste ruiskutetaan syksyllä kun vilja on 1-3-lehtiasteella ja rikkakasvit ovat pieniä tai niitä on vielä itämässä. Mateno Duo tehoaa kosteassa maassa usean viikon ajan estäen rikkakasvien itämisen. Valmiste tehoaa erittäin hyvin saunakukkaan, orvokkiin, mataraan  ja tädykkeseen, sekä hyvin kylänurmikkaan ja luohoon.  

Miksi rikkakasvit kannataa ruiskuttaa jo syksyllä?

Mateno Duo pitää pellon puhtaana rikkakasveista koko syksyn ajan, näin ollen rikkakasvit eivät vie ravinteita syysviljalta ja heikennä sen talvehtimista. Keväällä ei tarvitse kiirehtiä ruiskutusten kanssa ja kevätitoisille rikkakasveille riittää pieni annos torjunta-ainetta.

Mateno Duolla saadaan torjuttua kylänurmikkaa jo syksyllä. Se vähentää kylänurmikan massaa pellolla ja tappaa pienet yksilöt. Orvokkiin saadaan myös vakuuttava teho syksyn ruiskutuksella.

 Miten Mateno Duo kulkeutuu kasviin?

  • Diflufenikaani on lehti- ja maavaikutteinen valmiste. Aine muodostaa ohuen kerroksen maahan. Maavaikutus voi kestää syksyn olosuhteissa kuukausia.
  • Aklonifeeni on mavaikutteinen valmiste, joka tehoaa itutupen ja sirkkalehtien kautta rikkakasveihin estäen niiden kasvun.
  • Mateno Duo muodostaa maanpinnalle pysyvän kerroksen, joka ei huuhdoudu sateiden mukana. Teho säilyy usean viikon-kuukauden ajan syksyn oloissa.

Miten teho näkyy:

  • Nopeimmillaan 2-5 päivässä rikkojen vaalentumisena ja kellastumisena.

Toimintatapa:

  • DFF estää fytoeeni dehydrogenaasientsyymin toiminnan karotenoidi biosynteesin reitillä (HRAC F1) – uusi toimintatapa, jota ei muilla markkinoilla olevilla herbisideillä ole.
  • Aklonifeeni tehoaa itutupen, sirkkalehtien- ja varren kautta rikkakasveihin estäen tietyn entsyymin toiminnan jolloin karotenoideja ei synny.

 Sisältö: 500 g/l aklonifeeniä, 100 g/l diflufenikaania

Ajoitus:            syysviljat 0,35 l/ha  kun viljassa 1-3 lehteä.

 Ei pohjavesirajoitusta, 5 L purkki.

Kasvinviljelyrajoitukset

Käytettäessä 0,35 L/ha annosta on puolentoista vuoden kuluttua mahdollistaa kylvää normaaleja vijelykasveja. On suositeltavaa muokata maa, jos seuraavana vuonna samalle lohkolle kylvetään muuta kuin viljaa. Tällöin on suositeltavaa kyntää, jos lohkolle kylvetään öljykasveja kuten kuminaa, rypsiä ja rapsia. Jos kasvusto joudutaan rikkomaan jo syksyllä, viljoja voidaan kylvää samana vuonna.

 

Tehotaulukko

Taimettumisen jälkeen
BBCH 10 - 13
Rikkalajisto
Annostelu ja viljelykasvi 0,35 l/ha
Syysvehnä, ruisvehnä; syysohra ja ruis
Erittäin hyvä teho 95-100 % Lutukka, peippi, lemmikki, pihatähtimö,peltotaskuruoho, tädykkeet spp., orvokki, ristikukkaiset
Hyvä teho 85 – 95 % Saunakukka, matara, silkkiunikko
Keskimääräinen teho 70 – 85 % Luoho, kylänurmikka

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.