12-03-2024

Kaikki panokset syysvehnän käyttöön -saavuta suurempi satotaso

Attribut C-ratkaisulla Janne Rouhiainen Kouvolasta pitää syysvehnäpellot puhtaina vuodesta toiseen.

Rouhiaisen tilalla viljellään paljon syysmuotoisia kasveja ja syysvehnä pinta-alaa pyritään pitämään merkittävästi viljelykierrossa. Kerääjäkasvit ovat löytäneet oman paikkansa ja niiden hallinta on myös otettu huomioon kasvinsuojeluvalinnoissa.

-käytän paljon erilaisia kerääjäkasveja, ja italianraiheinää voi olla edellisten vuosien jäljiltä, ja sen ei pidä antaa siementää syysvehnän seassa.  Lisäksi lohkoilla on aina jonkin verran heinämäisiä rikkakasveja  kuten juolavehnää, hukkakauraa tai kylänurmikkaa. Attribut on putsannut hyvin syysvehnälohkot kaikista näistä -ja syysvehnä saa käyttöönsä kaikki kasvukauden panostukset ja varmistaa tältä osin ettei satopotentiaalia menetetä, kertoo Janne.

Attribut C ratkaisu tuo helpotusta rikkakasvien torjuntaan, sillä syysvehnältä voidaan ruiskuttaa yhdellä kertaa sekä leveälehtiset rikat, ohdakkeet ja valvatit sekä heinämäiset rikat.  Attribut SG torjuu heinämäiset rikat ja Chekker Plus tuo tehon valvattiin, ohdakkeeseen, pillikkeeseen sekä mataraan ja saunakukkaan. Hukkakaura, peltoluoho ja juolavehnätehot ovat tutkitusti olleet kokeissa erinomaisia. Attribut C on erinomainen ratkaisu myös tilanteissa, joissa on glyfosaattia ei ole päästy ruiskuttamaan syksyllä tai keväällä.

Lisätietoa Attribut C pakettiratkaisusta löydät tuotesivulta.

Attribut C:n rikkakasvitehot