Propulse FX

Propulse FX-tautiaineratkaisu on kaikille viljoille sekä rypsille ja rapsille soveltuva kasvitautien torjunta-ainepaketti. Se sisältää kaksi eri valmistetta: uuden Propulse-valmisteen sekä Folicur Xpert-valmisteen. Propulsessa on kaksi eri tehoainetta, SDHI-tehoaineiden ryhmään kuuluvaa fluopyraamia sekä triatsolien ryhmään kuuluvaa protiokonasolia. Propulse tehoaa hyvin tai erittäin hyvin useimpiin ohran ja vehnän kasvitauteihin. Öljykasvien pahkahomeeseen sillä on erinomainen teho.

Propulse pysäyttää nopeasti taudin etenemisen ruiskutuksen jälkeen, koska siinä oleva fluopyraami imeytyy ja liikkuu nopeasti kasvin lehdessä. Fluopyraamin teho ruiskutuksen jälkeen kovassakin tautipaineessa on hyvä, mutta teho heikkenee 3-4 viikon päästä ruiskutuksesta ja viherryttävä vaikutus ei ole voimakas. Protiokonatsoli sitä vastoin liikkuu hitaammin ja suojaa kasvustoa pidempää.

Propulse FX tehoaa erinomaisesti ohran verkko- ja rengaslaikkuun sekä hyvin vehnän piste- ja ruskolaikkuun. Ruosteisiin sen teho on tyydyttävä-hyvä. Rapsin ja rypsin pahkahomeeseen ja Alternariaan teho on erittäin hyvä.

Käyttöohje:

Ohra: Käytetään lippulehtivaiheessa 0,3-0,4 l/ha Propulse + 0,3-0,4 l/ha Folicur Xpert. Käytä isompaa annosta, jos tautipaine on kova tai tarvitaan pitkä tautisuoja.

Vehnä: Käytetään tähkän tultua esille 0,4-0,5  ll/ha Propulse + 0,4-0,5 l/ha Folicur Xpert. Käytä isompaa annosta, jos tautipaine on kova tai tarvitaan pitkä tautisuoja.

Ruis: Käytetään lippulehtivaiheessa 0,4-0,5 l/ha Propulse + 0,4-0,5 l/ha Folicur Xpert. Käytä isompaa annosta, jos tautipaine on kova tai tarvitaan pitkä tautisuoja.

Kaura: Käytetään lippulehtivaiheessa 0,3 l/ha Propulse + 0,3 l/ha Folicur Xpert.

Öljykasvit: 0,3-0,4 l/ha Propulse + 0,3-0,4 l/ha Folicur Xpert tai Propulse 0,5 l/ha täyskukinnan aikana pahkahomeen torjuntaan.

Folicur Xpert kukkavarren kasvun alussa 0,78 l/ha kasvunsääteenä.

Pakkaus sisältää kaksi 5 L kanisteria ja käyttöohjeen yhteiskäytölle.

Muuta huomioitava käytöstä:

Propulse FX-ratkaisun tuotteilla ei ole pohjavesirajoitusta ja niitä voidaan käyttää peräkkäisinä vuosina.

Etäisyys vesistöstä 10 m viljoilla ja syysöljykasveilla, 20 m kevätöljykasveilla.

Sekoitettavuus:

Valmiste voidaan sekoittaa useimpien rikkakasvien torjunta-aineiden sekä kasvitauti- ja tuholaisaineiden sekä kasvunsääteiden kanssa.

 

Propulse perunalle:

Lehtipoltteen (Alternaria spp.) ennaltaehkäisevään torjuntaan. Enimmäiskäyttömäärä/ käsittely: 0,45 l/ha. Saa käyttää kaksi kertaa kasvukaudessa 10 päivän välein kasvuasteilla 40-89. Käytetään yhdessä rutontorjuntatuotteiden kanssa, sopii eri tankkiseoksiin.

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kysy meiltä

Klikkaa kuvasta yhteystietoihimme!